I. Mesleki Eğitim ve Yerli Ürünleri Fuarı Düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi tarafından ülke çapında ilk defa organize edilen I. Mesleki Eğitim ve Yerli Ürünler Fuarı, 4 – 6 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleşti.

4 – 6 Mayıs  tarihleri arasında Lefkoşa Fuar Alanı’nda yer alan fuarda, 12 Meslek Lisesi, Çıraklık Eğitim Merkezi, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve 12 üniversite, okul, alanlarına yönelik eser, ürün ve şovlar sergileyerek tanıtım yaptı.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesi, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk Restorançılar Birliği, Kıbrıs Türk Elektrik Müteahhitleri Birliği, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve kooepratifler gibi ülkenin önemli kurumlarının desteği ve iş birliği ile gerçekleştirilen I. Mesleki Eğitim ve Yerli Ürünler Fuarı’nda katılımcılar, kendi sektörlerine yönelik tanıtımlar yaparak bilgi paylaşımında bulundu.

Fuarda, Mesleki Teknik Öğretim Dairesine bağlı Atatürk Meslek Lisesi, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, Haydarpaşa Ticaret Lisesi, Osman Örek Meslek Lisesi, Güzelyurt Meslek Lisesi, Girne Turizm Meslek Lisesi, Güzelyurt Meslek Lisesi, Karpaz Meslek Lisesi, Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi, İskele Ticaret Lisesi, Gazimağusa Ticaret Lisesi, Doktor Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Gazimağusa Meslek Lisesi, Osman Örek Köy Kadın Kursu Merkezi ve Taner Akcan Çıraklık Eğitim Merkezi yer aldı.

Fuarda adamızın tek yerli ve milli otomobili GÜNSEL de katılarak test sürüşleri gerçekleştirdi ve meslek lisesi öğrencilerine “Mesleğim Elimde” staj ve eğitim programı ile projeye katılan ve programı tamamlayan meslek öğrencilerine “GÜNSEL Akademi Uzmanlık Belgesi” verildiği, lise mezuniyetleri sonrasında Yakın Doğu Üniversitesi’nin ilgili meslek yüksekokullarında eğitim almaya başlamaları halinde % 100 burs verildiği, bu öğrencilere her ay düzenli maaş ödemesi yapıldığı ve Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokullarından başarı ile mezun olacak öğrencilere GÜNSEL’de iş imkanı da verildiği bilgisi paylaşıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi fuar içerisinde kurulan “Kariyer Sokağında” yer alarak üniversitemizin imkanlarını içeren tanıtım yaptı. Ayrıca üniversite programları içinde yer alan Öğretim Elemnaları ile öğrencileri Bilişim, Elektrik- Elektronik, Makine, Metal, Motorlu Araçlar, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı, İnşaat, Seramik, Güzellik Hizmetleri ve Saç Bakım, Harita Tapu Kadastro ve Sondaj, Gıda Teknolojisi, Grafik Fotoğraf ve Matbaa, Çocuk Gelişimi, Muhasebe Finansman ve Pazarlama, Yiyecek İçecek alanları ile ve 11 farklı alanda proje sunumları, ürün tanıtımları ve şovlar sergiledi.

Bilişim Alanından Görüntüler

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanından Görüntüler